Laugeman Mondverzorging

Aandoening

Einde aan onzekerheid
Een slechte adem is funest voor het zelfvertrouwen. Zeker 1 op de 4 mensen in Nederland heeft er continu last van. Kauwgoms, spoelmiddelen, mondsprays; de producten met overdadige mentholsmaak vliegen voortdurend over de toonbank. Ook al hebben deze een slechts tijdelijk -of zelfs averechts- effect.

Slechte adem is nadelig in veel verschillende situaties. Als tiener denk je wel twee keer na voordat je een versiertruc inzet. Als carrièrejagende twintiger of dertiger ontwijk je liever discussies met je klant, collega of manager. Eigenlijk brengt elke levensfase je in situaties waarin zelfvertrouwen essentieel is. Een frisse adem kan dan écht je leven veranderen.

De oorzaak van slechte adem
Een slechte adem kent meestal meerdere oorzaken. Aanslag op de tong, tandsteen, tandplak, aften, wondjes, maar ook een prothese of kunstgebit; allen zijn broedplaatsen voor schimmels, slechte bacteriën, of overmatig aanwezige goede bacteriën. De afvalstoffen van deze bacteriën verspreiden een zwavelachtige geur, die de slechte adem veroorzaken. Om dit te bestrijden zijn dus doortastende maatregelen nodig.