Laugeman Mondverzorging

Tandvlees ontsteking

Hoe ontstaat een tandvleesontsteking?
Gezond tandvlees ligt stevig om tanden en kiezen en heeft een licht roze kleur. Wanneer het tandvlees roder en slapper wordt, het gezwollen aanvoelt en het gaat bloeden heb je een tandvleesontsteking. Een verminderde weerstand of minder goede mondverzorging is vaak de oorzaak hiervan. Tandplaque en tandsteen hechten zich aan het gebit en het tandvlees. Ongewenste bacteriën in de tandplaque komen tussen het tandvlees en tand. Een plek waar je moeilijk bij kunt tijdens het poetsen. Daar veroorzaken tandplaque en tandsteen irritaties en bloedend tandvlees. Op den duur veroorzaakt het een tandvleesontsteking. Echter kan dit ook bij een gezonde weerstand en goede mondverzorging optreden. Via iemand anders ben je besmet geraakt met een bacterie die de tandvleesontsteking veroorzaakt.
 
Wat zijn de gevolgen van een tandvleesontsteking?
  • Rood tandvlees. Door de tandplaque en het tandsteen verwijden de vaten en versnelt de doorbloeding van het tandvlees. Daardoor ontstaat de roodheid van het tandvlees.
  • Bloedend tandvlees, zelfs bij een lichte aanraking. Haarvaatjes in het tandvlees raken beschadigd door het poetsen of flossen. Door de tandvleesontsteking zijn de haarvaatjes extra kwetsbaar.
  • Gezwollen tandvlees. De haarvaatjes in het tandvlees verwijden, er is meer vocht in het tandvlees dat is ontstoken, waardoor het tandvlees zwelt.
  • Terugtrekkend tandvlees. Door de tandvleesontsteking kan het tandvlees terugtrekken, er treed een negatieve zwelling op doordat er minder vocht in het ontstoken tandvlees is.
  • Slechte adem. De bacteriën die de tandvleesontsteking veroorzaken delen. De afvalstoffen die bacteriën produceren, verspreiden een vervelende (zwavel) geur.

Behandelen van een tandvleesonsteking is mogelijk met onze producten.