Laugeman Mondverzorging

Parodontitis en ANUG

Ontstoken tandvlees is te genezen
Bacteriën in de mond zorgen voor de ontstoken tandvlees. In tegenstelling tot een lichte tandvleesontsteking kan een ernstige tandvleesontsteking zoals parodontitis niet enkel met een goede mondverzorging behandeld worden.

Parodontitis en ANUG zijn ernstige vormen van ontstoken tandvlees en kunnen vervelende gevolgen hebben. Parodontitis is lastig te behandelen, toch is ontstoken tandvlees te genezen. De behandeling van het tandvlees begint met een parodontitis behandeling door een tandarts of mondhygiënist. Die reinigt de ruimtes tussen tand en tandvlees.

Vervolgens is het belangrijk dat de bacteriële balans in de mond herstelt. Dat kan gedaan worden door dagelijks thuis mondverzorgingsproducten te gebruiken die de bacteriële balans in de mond herstellen. Door de bacteriën, de oorzaak van de tandvleesontsteking aan te pakken kan het ontstoken tandvlees genezen.

Wat is belangrijk bij een parodontitis behandeling?
  • Plaatselijke reiniging van de ruimtes tussen tand en tandvlees (door een tandarts of mondhygiënist).
  • Herstel van de bacteriële balans in de mond, waardoor het ontstoken tandvlees kan genezen.
  • Goede dagelijkse mondverzorging met producten voor tanden en tandvlees met de Laugeman Freshmethod.

Parodontitis behandeling met de Laugeman methode
De behandeling van parodontitis volgens de Laugeman methode bestaat uit twee delen. Een behandeling door een dental professional; uw tandarts of mondhygiënist en door dagelijks gebruik van de Laugeman Freshmethod door u thuis.
  1. Behandeling door een dental professional (tandarts, mondhygienist).
  2. Dagelijks thuis behandeling van parodontitis met de Laugeman Freshmethod.

De behandelaar behandelt de parodontitis in de praktijk met de ProPerio gel. U gaat daarvoor enkele keren –om de week of om de paar dagen- naar de praktijk. Daar worden de ruimtes tussen tanden en tandvlees grondig gereinigd.
Thuis gebruikt u de Laugeman Freshmethod, ter ondersteuning van de professionele parodontitis behandeling. Door de producten dagelijks thuis te gebruiken werkt u zelf aan een sneller herstel van de bacteriële balans in de mond. Daardoor zal er de het ontstoken tandvlees sneller genezen.